Čuli,bili i vidjeli

 

Seminar s Ton Jansenom

Prošao je seminar s Ton Jansenom koji se održao u Novom Sadu od 22 - 24 studenog 2013. god. ostavio je  dobar dojam na  naše kolegice koje su istom i prisustvovale. Dio toga Vam donosimo u obliku slike i riječi.

 

 

 

"Od kada sam počela izučavati homeopatiju , susretala sam se kao i ostali , sa puno ideja, smjerova , boljih i lošijih varijanti . Nakon LICH-a i Francuske škole homeopatije utočište od te raznolikosti , moglo bi se to čak nazvati zbrke , našla sam u metodi senzacije koju već dugo sa radošću učim i primjenjujem.                      

 

Teško sam se odlučila doći na seminar koji je iz sasvim neke druge priče , koji nema veze sam meni omiljenim načinom rada . Nisam uopće bila sigurna sve do početka , da ću naučiti nešto korisno .

Kada je Ton Jansen počeo govoriti odmah mi se svidjela njegova energija , njegova toplina i način na koji nam je sa puno ljubavi i strpljenja prenosio svoje znanje. Prenosio nam ga je direktno iz srca jednog velikog praktičara homeopatije , a ne samo iz uma predavača . Upravo je to razlog što nam je još bolje uspio približilo djelotvornost metode koja sama po sebi izgleda dosta šablonski . Sama metoda na prvi pogled nije dojmljiva , ali uklopljena u slučajeve koje nam je Ton prikazao, te obojana njegovom  toplom energijom , razvila se u nešto što ću sa radošću i povjerenjem primijeniti u svom radu .

 

Sa nestrpljenjem očekujem nastavak.

 

Homeopat iz Zagreba , Mr Renata Novak – Perjanec dr. vet . med."

 

 


 

Seminar s dr. Dineshom Chauhanom

 

Dojmove naših kolega na seminar koji se održao u Zagrebu s dr. Dineshom Chauhanom od 30.kolovoza - 1. rujna 2013. možete pročitati u nastavku a slike možete pogledati u foto galeriji.

 

„Drage kolegice i kolege homeopati,

Prošli vikend u Hrvatskoj u Zagrebu prvi puta je kao predavač gostovao dr. Dinesh Chauhan.Predavanje je bilo profesionalno, zanimljivo i interaktivno, a otvorilo je i mogućnost doprinosa našoj homeopatiji te osobnog razvoja svakog homeopata.Želim osobno zahvaliti i pohvaliti sve koji su sudjelovali i doprinjeli suradnji sa dr. Chauhanom. Nadam da je to početak jednog kontinuiranog razvoja u našoj daljnoj edukaciji.

Toplo preporučam kolegicama i kolegama da se pridruže sljedećem seminaru.

Srdačan pozdrav

Ljerka Visković

 

„Od kad sam po prvi puta ušla u ovaj prelijepi homeopatski svijet, otvorila su mi se brojna pitanja na koja od tada tražim odgovor.  Zapravo, nekako sam sigurna da se i većini drugih kolega, što više uranjaju u ovu prekrasnu materiju, otvara sve više i više novih pitanja.

Svaki susret s kolegama homeopatima, svaka prilika za diskusiju s iskusnim kolegama, svaki novi seminar, svaki novi slučaj pruže mi odgovore na neka od njih, no istovremeno i otvore nekoliko novih. Upravo zato takve prilike, kad god mi se ukažu, ne propuštam.

Jedna od takvih 'za ne propustiti' prilika bila je prošli tjedan od petka do nedjelje na trodnevnom seminaru u Zagrebu. Nakon više od godinu i pol imali smo priliku ugostiti međunarodnog predavača svjetskog glasa.

Jedna od najznačajnijh figura tzv. 'bombajske škole',  bliski suradnik dr. Sankarana, Dr. Dinesh Chauhan, u svoj gusti raspored brojnih međunarodnih predavanja i seminara, uvrstio je i Zagreb. Mjesto gdje je metoda senzacije u pravom smislu riječi još u povojima. Mjesto gdje smo do sada imali tek nekoliko sramežljivih pionirskih pokušaja koketiranja s ovom metodom putem sudjelovanja na ponekom seminaru organiziranom izvan Hrvatske, putem studiranja literature te čak i puta u Indiju nekolicine najzagriženijih entuzijasta prošle godine. No, kako sam kasnije saznala, upravo takva mjesta, gdje su stvari tek u začecima, dr. Chauhan najviše voli. Zato što u njima vidi ne samo veliki potencijal nego i veliki entuzijazam. I zato nesebično daje sve od sebe da taj potencijal i entuzijazam još više rasplamsa.

Ne sumnjajući niti najmanje u kvalitetu, stručnost i zanimljivost predavača, ipak sam se malo pribojavala tijeka samog seminara. 35 sudionika različitog predznanja, od onih koji metodu prakticiraju već nekoliko godina, preko onih koji tek počinju, ponekog studenata te vjerojatno i pokojeg skeptika – kako pomiriti sve te različitosti? Kako učiniti da seminar bude zanimljiv i edukativan za sve? No već nakon prvih minuta seminara shvatila sam da mojoj zabrinutosti nema mjesta, jer jedna od najvećih kvaliteta dr. Dinesha leži u tome da nevjerojatno intuitivno osluškuje  dinamiku i potrebe grupe i tome se na licu mjesta prilagođava oblikujući seminar upravo prema željama i potrebama sudionika. Zato i ne čudi da su na kraju bili zadovoljni svi – kako potpuni početnici, tako i iskusni poznavatelji metode senzacije i Sankaranovog sistema.

Sve nas na seminarima najviše zanimaju slučajevi – jer je to obično prilika da vidimo, kako ja to volim zvati, 'majstore na djelu'. Ljepotu umjetnosti uzimanja  i analize slučaja u punom sjaju. A to je upravo ono što je dr. Dinesh u svojoj homeopatskoj praksi razvio skoro do savršenstva – tehniku uzimanja, odnosno kako on sam to naziva, svjedočenja slučaja. Jer homeopat je, kako kaže, uz pacijenta kao svjedok čija je jedina zadaća svjedočiti pacijentu sa što manje uplitanja sa svoje strane. U tom smislu je razvio svoj sistem svjedočenja slučaja u tri faze, koji ga u konačnici dovodi do toga da na kraju, u pravom trenutku, i na pravom mjestu, dođe do senzacije pacijenta. Pokušavajući si proces dočarati slikovito, zamišljam homeopata kako stoji ispred većeg broja vrata , bilo koja od njih može otvoriti, ali samo jedna će ga dovesti do samog centra pacijenta. Sva ostala vrata vode ga u krivom smjeru. A koja vrata otvoriti, reći će mu naravno sam pacijent,  ali samo ako pažljivo i nepristrano sluša.

Da bih na kraju bila potpuno zadovoljna seminarom, nikada mi nisu dovoljne samo teorije, slučajevi, nova znanja. Potrebno je još 'ono nešto', ono što je teško opisati, a to je zapravo energija predavača u interakciji s energijom sudionika. A energija sudionika na ovom seminaru nadišla je sva moja očekivanja. I možda smo upravo zato čuli toliko viceva, toliko neplaniranih savjeta, toliko puta se nasmijali. I stvorili, svi zajedno, pozitivnu vibraciju toliko potrebnu da bi se naš potencijal i entuzijazam, u koji Dr. Chauhan tako jako vjeruje, širio dalje i jačao. I možda je upravo zato nastala snažna želja s obje strane da nastavimo zajedničko druženje i iduće godine.

S još više smijeha, još više novih znanja i još više dobre energije. 

Gordana Šarotar

 

„Gledajući slike sa seminara, sa radošću se prisjećam prošlog vikenda i koristim priliku za moj duboki dojam. Bila su to tri dana u kojima smo uživali u spoju inteligencije, entuzijazma, strasti, humora, a nadasve jednostavnosti. Dr.Dinesh je prekrasan učitelj s velikim smislom za humor, koji je tijekom cijelog seminara uspio ostati u interakciji sa svima nama i pozitivnu atmosferu dići na jedan, još viši nivo.

Hvala Dineshu što je sa nama podijelio svoju duboku predanost ovoj umjetnosti iscjeljivanja.

Nadam se da će biti još prilika za ovakva lijepa druženja i stjecanja novih znanja.

Karmela Zglavnik

 

„Ljeto Gospodnje 30. , 31. 8.  ,1.9.2013.

Datumi???? Ljeto na zalasku...Sunce grije;toplo je;ma prevruće je...Naravno;nisam na moru...

Radnja zbivanja-jedna premala (čitaj, nije bitno) učionica i  #% duša željnih nekih novih saznanja....Predavač ha,ha,-pogledavam po učionici i shvaćam da je ON daleeko najmlađi od svih nas. Ime Dinesh. Kad sam dobila poziv, ne znam što me je privuklo-ime, Indija , želja  za novim saznanjima-ne znam...Godinama se družim sa homeopatijom;negdje 1994. i  još volim biti učenik; željna znanja ali i biti kritična prema  predavačima;naravno....Do današnjeg dana nikada se nije desilo ONO...iskrica....i da kažeš to je to, to je moj PUT...

Kao homeopat znaš da trebaš biti strpljiv i ČEKATI i pustiti stvarima da se izdešavaju....I na tom  seminaru to se DESILO!!!!
Krenuli smo u priču....jedan mali (obavezno čitati VELIKI) predavač voljan da nam nesebično ponudi svoja saznanja. Predavanja su bila toliko jednostavna a s druge strane toliko zanimljiva. Kad je naš veliki predavač  vidio da nam energija pada ispričao bi šalu a mi bi potencirali- smijeh. Osobno  mogu reći da mi ni jedno predavanje do sada nije bilo toliko zanimljivo ali, na  moju žalost,bilo mi je prekratko...
Rezultat predavanja = nikome nije trebao  carbo-veg,samo mi je netko došapnuo da mu treba pic-ac!

Uz veliku želju da nam Dinesh ponovno dođe

najljepše se zahvaljujem organizatorima seminara.

DOVIDOVA

Indira Niković

 

„Drage kolegice i kolege!

Slegle su se emocije i dojmovi od prošlog vikenda i seminara dr.DineshaChauhana, ali dugo ćemo pamtiti tu inspirativnu energiju velikog homeopata i predavača.

Moja čvrsta ljubav prema homeopatiji, kakva ona treba biti, rodila se upravo na predavanju dr.Chauhana u Novom Sadu 2009. Tada sam bila friški student klasične homeopatije i vrlo zbunjena . Nikako mi nije bilo jasno kako doprijeti do pacijenta, kako otkriti njegovu pravu „sliku“ iz mase nasumce prikupljenih podataka. Sve u meni je negodovalo. Klasična homeopatija DA, ali u pristupu nešto ne štima.

Čitajući knjige dr.Sankarana shvatila sam da je to pravi način, ali kako to postići, bilo mi je jasno, neću moći svladati. I tada sam saznala za seminar Sankaranovog učenika, dr.Chauhana u Novom Sadu.

Tih pet dana s njim i upoznavanje s metodom senzacije bilo je konačno ono što je nedostajalo u mojoj „slici“ homeopatije. Pet prekrasnih dana govorio je o slučajevima djece, vrlo teškim i dubokim slučajevima, do čije je srži došao metodom koju je sam razvio i koju nam je objasnio do detalja – kako pustiti pacijenta da te dovede u svoje središte. Nimalo lak put.

Znala sam da sam na dobrom, ali vrlo teškom putu i da će preda mnom biti duge godine rada da bi se tome barem približila. U Zagreb sam s vratila ozarena ovom, Dineshovom, entuzijastičkom energijom. Na svojoj knjizi „Putovanje u ljudsko središte“ napisao mi je : „Nastavi širiti svoje svjetlo“ . To je upravo ono što on čini, širi svoje svjetlo znanja na sve nas.

Naravno da sam s oduševljenjem čekala njegov dolazak u Zagreb i nastavak „putovanja“ koje je započelo u Novom Sadu. Mislila sam da je to vrhunac, ali ne. Dr.Chauhan je svoju metodu „ svjedočenja slučaju“, kako je on zove, odveo korak dalje. Ovog nam je puta, genijalnom jednostavnošću objasnio novi pristup centralnom poremećaju pacijenta, koncizniji i brži, ali i dalje baziran na njegovoj ranije razrađenoj metodi. Ovog puta sve je bilo jasnije i utisak da to više nije tako nemoguće postići.

Mislim da smo svi, ne samo ja, uživali dijeleći s njim tu toplu energiju koju je širio oko sebe i u jednostavnosti genijalnog predavača. Tri dana su proletjela , a pljesak na kraju rekao je sve. Velika, velika hvala velikom homeopatu.

Velika hvala organizatoricama ovog inspirativnog susreta i čestitke na odlično odrađenom poslu i veselim se novom susretu, nadam se dogodine.

Srdačan pozdrav

Vladimira Andrić,homeopat“

 

 

 

Postani član

Svi zainteresirani za učlanjenje u Hrvatsku udrugu homeopata mogu poslati pristupnicu na našu adresu.

 POGODNOSTI za članove Udruge:

  • redovite obavijesti o događajima u Udruzi i homeopatiji 
  • popust na seminarima u organizaciji Udruge,

U pripremi su i druge pogodnosti.

Popis registriranih homeopata HUH-a

Top