Događanja

Drage kolegice i kolege,
 
u subotu, 21. listopada 2017. smo proslavili 20 godina postojanja Hrvatske udruge homeopata.
 
Zahvaljujem se svima koji su prisustvovali tom događaju, naročito prvoj predsjednici HUH-a dr Boženi Havlik u čijem stanu je i osnovana udruga, kad se nas dvanaestak skupilo i održalo osnivačku skupštinu. U početku smo bili zajedno s kolegicama iz Splita, a kasnije smo se zbog birokratskih razloga morali razdvojiti na dvije udruge. Kao da je bilo jučer. Kako vrijeme brzo leti.
 
Zahvaljujem se i Ljiljani Kelihar, čijom je kreacijom i angažiranošću svaki sudionik dobio mali znak pažnje za uspomenu i dugo sjećanje.
 
Kroz ovih 20 godina organizirali smo 6 homeopatskih kongresa s međunarodnim sudjelovanjem. Većina radova s kongresa se nalaze na našoj mrežnoj stranici www.homeopatija.hr , pa ih slobodno možete pregledati na korist vama i vašim pacijentima.
 
Svake godine smo obilježavali Svjetski tjedan homeopatije kroz razna predavanja, radionice i besplatne tretmane diljem Lijepe naše, kako bi svekoliko pučanstvo upoznali s homeopatijom.
 
Isto tako radimo na očuvanja digniteta struke kroz registar homeopata koji smo osnovali, a brinemo se i o omogućavanju rada svim homeopatima, te sa ponosom mogu reći kako je kod nas situacija za poželjeti.
 
Jedno vrijeme smo izdavali i homeopatski časopis Yttrium (4 broja) i Materia homeopatica (1 broj), pod uredništvom Ljiljane Kelihar, ali iz financijskih razloga smo morali prekinuti. Navedene časopise isto tako možete pročitati ovdje na našoj stranici.
 
Izdali smo i jednu homeopatsku knjigu J. H. Clarke: Mali podsjetnik 120 homeopatskih pripavaka (Decachords) u prijevodu dr.vet. med i homeopatkinje Zdravke Svetličić.
 
Unutar udruge aktivno djeluje sekcija "Staničnih soli" koju vodi Vesna M. Kovačić, kao i sekcija za humantarno djelovanje koju vodi Sabine Ebert Krnjak, a koja je nastala pristupanjem udruge Homeopati bez granica - Hrvatska našoj udruzi i već 4 godine provodi projekt u Majuru pored Hrvatske Kostajnice, a u planu je projekt u Vukovaru, za što trebamo materijalna sredstva za troškove, ali i pomoć u ljudstvu koji bi dobrovoljno radili homeopatiju u Vukovaru.
 
Isto tako i posebna zahvala dr. Seniji Grčić koja je vodila prvu generaciju studenata homeopatije u suradnji s Londonskim koledžom (LCCHI), što je rezultiralo ukupno 5 generacija educiranih homeopata.
U rujnu ove godine započela je s radom Hrvatska homeopatska akademija s domaćim predavačima i s jednim od najkvalitetnijih programa homeopatske edukacije ako mogu skromno primjetiti. Ukoliko znate nekog zainteresiranog slobodno mu preporučite jer se još do kraja godine može priključiti, a više informacija možete pročitati na www.hhakademija.com .
 
Ovo je bio kratki prikaz naših djelatnosti (nadam se da nisam nešto izostavio), pa ukoliko već niste pridružite nam se u aktivnom radu u Hrvatskoj homeopatskoj udruzi članstvom (www.homeopatija.hr ) ili dobrovoljnim prilogom za projekt u Vukovaru (HR28 2484 0081 1011 9593 4)  .
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin
Predsjednik
Hrvatske udruge homeopta
Postani član

Svi zainteresirani za učlanjenje u Hrvatsku udrugu homeopata mogu poslati pristupnicu na našu adresu.

 POGODNOSTI za članove Udruge:

  • redovite obavijesti o događajima u Udruzi i homeopatiji 
  • popust na seminarima u organizaciji Udruge,

U pripremi su i druge pogodnosti.

Popis registriranih homeopata HUH-a

Top