Obavijesti / Aktualno

Poštovani članovi Udruge i simpatizeri,

u zadnje vrijeme svjedočimo velikim promjenama u našim svakodnevnim životima. Razlog nije samo sve prisutna pandemija, nego i nedavni potres koji je pogodio stanovnike Zagreba i okolice.

U situaciji pandemije, često se postavlja pitanje, što možemo poduzeti i kako možemo pomoći našim klijentima.

Ono što je prvo i najvažnije za naglasiti da pozivamo sve naše članove i simpatizere da se odgovorno ponašaju, u potpunosti drže uputa Ministarstva, jave svojim liječnicima u slučaju simptoma i drže mjera samoizolacije, kako bi se usporilo prebrzo širenje bolesti i time rasteretio zdravstveni sustav koliko god je to moguće.

Uz odgovorno ponašanje i praćenje svih službenih uputa i uputa liječnika, možemo li ikako pomoći i homeopatijom?

Homeopatija se u povijesti vrlo efikasno nosila s raznim pandemijama, pa tako i sa poznatom pandemijom Španjolske gripe na početku 20. stoljeća. Smrtnost pacijenata koji su tretirani homeopatijom bila je neznatna u odnosu na smrtnost onih koji nisu dobivali homeopatiju*.

Vezano uz trenutnu pandemiju u ovom trenutku homeopati širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj, prikupljaju podatke o simptomima oboljelih koliko god je to u njihovoj mogućnosti. Simptomi na različitim područjima pojave bolesti nisu isti, tako da će na različitim područjima vjerojatno biti najčešće indicirani različiti homeopatski lijekovi. Zato i mi u Hrvatskoj i regiji prikupljamo informacije o simptomima koji se najčešće pojavljuju u našem području a koji će nam pomoći odrediti najčešće i najvjerojatnije indicirane homeopatske lijekove kod većine slučajeva. No kako je jedan od osnovnih principa homeopatije individualizacija, tek će nam prikaz individualnih simptoma svakog pojedinca moći u pravom smislu ukazati na izbor pravog homeopatskog lijeka.

Ono što prati ovu pandemiju, a još je dodatno pojačano potresom u Zagrebu, je i veliki osjećaj straha, tjeskobe, neizvjesnoti, panike, nesigurnosti. Većina nas je osjetila nešto od tih emocija u nekom trenutku poslijednjih dana i tjedana, što je prirodno i očekivano obzirom na situaciju, no može biti štetno ako nas obuzme i počne vladati našim životom. I na ovom području homeopatija može itekako pomoći, postoje brojni homeopatski lijekovi kojima vrlo uspješno tretiramo brojna od ovih stanja. Ukoliko vas obuzmu neki od ovih osjećaja, slobodno se obratite vašem homeopatu.

I na kraju, pozivamo sve kolege, homeopate, da se u daljnjem radu drže propisanih mjera zaštite kako sebe tako i svojih klijenata koristeći sva moguća sredstva zaštite i dezinfekcije, ili da se povežu sa svojim klijentima virtualnim putem ili telefonom.

Pozivamo sve korisnike homeopatije da se i dalje s punim povjerenjem u slučaju bilo kakvih stanja i simptoma javljaju svojim homeopatima, članovima naše Hrvatske udruge homeopata.

I dalje ćemo vas redovito obavještavati o svim aktualostima.

Čuvajte se i ostanite zdravi!

Vaša Hrvatska udruga homeopata

*Izvori: Journal of the American Institute of Homeopathy, May 1921; Journal of the American Institute of Homeopathy, October 1921

Postani član

Svi zainteresirani za učlanjenje u Hrvatsku udrugu homeopata mogu poslati pristupnicu na našu adresu.

 POGODNOSTI za članove Udruge:

  • redovite obavijesti o događajima u Udruzi i homeopatiji 
  • popust na seminarima u organizaciji Udruge,

U pripremi su i druge pogodnosti.

Popis registriranih homeopata HUH-a

Top