Arhiva obavijesti

Poštovani članovi Udruge i simpatizeri,

u zadnje vrijeme svjedočimo velikim promjenama u našim svakodnevnim životima. Razlog nije samo sve prisutna pandemija, nego i nedavni potres koji je pogodio stanovnike Zagreba i okolice.

U situaciji pandemije, često se postavlja pitanje, što možemo poduzeti i kako možemo pomoći našim klijentima.

Ono što je prvo i najvažnije za naglasiti da pozivamo sve naše članove i simpatizere da se odgovorno ponašaju, u potpunosti drže uputa Ministarstva, jave svojim liječnicima u slučaju simptoma i drže mjera samoizolacije, kako bi se usporilo prebrzo širenje bolesti i time rasteretio zdravstveni sustav koliko god je to moguće.

Uz odgovorno ponašanje i praćenje svih službenih uputa i uputa liječnika, možemo li ikako pomoći i homeopatijom?

Homeopatija se u povijesti vrlo efikasno nosila s raznim pandemijama, pa tako i sa poznatom pandemijom Španjolske gripe na početku 20. stoljeća. Smrtnost pacijenata koji su tretirani homeopatijom bila je neznatna u odnosu na smrtnost onih koji nisu dobivali homeopatiju*.

Vezano uz trenutnu pandemiju u ovom trenutku homeopati širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj, prikupljaju podatke o simptomima oboljelih koliko god je to u njihovoj mogućnosti. Simptomi na različitim područjima pojave bolesti nisu isti, tako da će na različitim područjima vjerojatno biti najčešće indicirani različiti homeopatski lijekovi. Zato i mi u Hrvatskoj i regiji prikupljamo informacije o simptomima koji se najčešće pojavljuju u našem području a koji će nam pomoći odrediti najčešće i najvjerojatnije indicirane homeopatske lijekove kod većine slučajeva. No kako je jedan od osnovnih principa homeopatije individualizacija, tek će nam prikaz individualnih simptoma svakog pojedinca moći u pravom smislu ukazati na izbor pravog homeopatskog lijeka.

Ono što prati ovu pandemiju, a još je dodatno pojačano potresom u Zagrebu, je i veliki osjećaj straha, tjeskobe, neizvjesnoti, panike, nesigurnosti. Većina nas je osjetila nešto od tih emocija u nekom trenutku poslijednjih dana i tjedana, što je prirodno i očekivano obzirom na situaciju, no može biti štetno ako nas obuzme i počne vladati našim životom. I na ovom području homeopatija može itekako pomoći, postoje brojni homeopatski lijekovi kojima vrlo uspješno tretiramo brojna od ovih stanja. Ukoliko vas obuzmu neki od ovih osjećaja, slobodno se obratite vašem homeopatu.

I na kraju, pozivamo sve kolege, homeopate, da se u daljnjem radu drže propisanih mjera zaštite kako sebe tako i svojih klijenata koristeći sva moguća sredstva zaštite i dezinfekcije, ili da se povežu sa svojim klijentima virtualnim putem ili telefonom.

Pozivamo sve korisnike homeopatije da se i dalje s punim povjerenjem u slučaju bilo kakvih stanja i simptoma javljaju svojim homeopatima, članovima naše Hrvatske udruge homeopata.

I dalje ćemo vas redovito obavještavati o svim aktualostima.

Čuvajte se i ostanite zdravi!

Vaša Hrvatska udruga homeopata

*Izvori: Journal of the American Institute of Homeopathy, May 1921; Journal of the American Institute of Homeopathy, October 1921


 

Drage kolegice i kolege homeopati,

Hrvatska udruga homeopata organizira godišnju Skupštinu u subotu 15. veljače 2020. u 18.00 sati u Ulici baruna Trenka 4.

Pozvani su svi članovi Hrvatske udruge homeopata, kao i oni koji se žele pridružiti udruzi i svojim aktivnostima unaprijediti homeopatiju u Hrvatskoj.

S poštovanjem,

Ivan Šimetin

Predsjednik Hrvatske udruge homeopata


Drage kolegice i kolege homeopati,

zbog mnoštva homeopatskih događanja tijekom travnja i svibnja homeopatski kongres za 2019 godinu je odgođen do daljnjega.

s poštovanjem

Ivan Šimetin


Drage kolegice i kolege homeopati,

čast mi je sve Vas pozvati na Božićni domjenak koji će se održati u subotu, 8. prosinca 2018, godine u 17.30 sati u Ulici baruna Trenka 4.

To je prilika da se zajedno družimo uz skromnu zakusku, kao što je i bilo druženje povodom 20-godišnjice postojanja Udruge.

Svi ste pozvani i dobrodošli.

Većini registriranih homeopata je istekla licenca, pa Vas i ovom prilikom pozivam na obnovu licence. Potrebno je registracijskom odboru poslati fotokopije certifikata kojima dokazujete da ste kroz ovih 5 godina skupili potrebnih 200 bodova, uplatili sve dosadašnje članarine i naknade za registar, kao i 350.- kuna naknade za obnovu licence. Ako netko iz bilo kojeg razloga nije ispunio neke od ovih uvjeta, molim da me kontaktira, kako bi dogovorili proceduru. Ujedno zahvaljujem svima onima koji su do sada to učinili.

Nažalost, ove godine se nije javilo dovoljno kandidata za novu generaciju studenata, ali slijedeće jeseni će krenuti nova generacija.Zbog naloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, morali smo promijeniti naziv, tako da više nije Hrvatska homeopatska akademija, nego Homeopatski edukacijski centar Hrvatske udruge homeopata.

8. prosinca (subota) 2018. Homeopatski edukacijski centar ima na rasporedu predavanje o mijazmima (psorični i sifilitični), kao i propisivanje slijedećeg lijeka, a 9. prosinca (nedjelja) 2018. Homeopatski edukacijski centar ima na rasporedu zanimljivo predavanje o liječenju akutnih bolesti homeopatijom, pa je to prilika za obnoviti znanje, poslušati nove stvari, a ujedno i skupiti bodove (za one članove registra kojima nedostaju bodovi).

Cijena za članove HUH-a koji su platili članarinu za 2018. je 300.- kuna, a za ostale je 400.- kuna za vikend, odnosno 200.- kuna za jedan dan, za one koji su platili članarinu za 2018., odnosno 300.- kuna za jedan dan za ostale, koji se mogu uplatiti na žiro račun udruge HR28 2484 0081 1011 9593 4 s naznakom za predavanje 8. i 9. prosinca, a pod poziv na broj HR00 i Vaš OIB, najkasnije do 1. prosinca, kako bi Vam mogli donijeti račun na predavanje, ili možete uplatiti direktno na samom predavanju ukolko Vam račun nije potreban.

Svakako je potrebno najaviti dolazak kako bi mogli pripremiti materijale s predavanja. Naime, prakticiramo svima dati PPP kako bi mogli svu pažnju usmjeriti na slušanje predavanja, a ne na hvatanje zabilježaka, stoga se prijavite kako bi dobili svoj primjerak predavanja.

Kongres koji smo planirali za studeni, smo odgodili za proljeće slijedeće godine.

Na domjenku ćete doznati i više o samom programu škole, a i upoznat ćete naše studentice.

S poštovanjem,

Ivan Šimetin,

Predsjednik HUH-a

Voditelj HEC-a


Drage kolegice i kolege homeopati,

ukoliko nekog interesira odlazak na 5th International Congress on Naturopathic Medicine - London 6-8 July 2018, možete kao članovi Hrvatske udruge homeopata ostvariti popust na kotizaciju od 100€.

Detaljna informacija je u nastavku i privitku.

S poštovanjem,

Ivan Šimetin


Drage kolegice i kolege homeopati,

Materijali sa 6-tog. homeopatskog kongresa vam se nalaze na Intranetu pod Files/6-ti.Homeopatski kongres, a možete ih i ovdje preuzeti:

Agrohomeopatija

Statistički prikaz biorezonantnog mjerenja korisnosti i štetnosti lijekova alopatske i komplementarne medicine

Stanične soli I dio

Stanične soli II dio

Hiperkeratoza kod zivotinja

Karcinom pluća

Mikrovalovi


HRVATSKA UDRUGA HOMEOPATA

Drage kolegice i kolege članovi HUH-a,

kako bi vam olakšali uplatu članarine i naknade za registar (ovisno što je kome od vas potrebno) slijede potrebni podatci:

IBAN: HR28 2484 0081 1011 9593 4

model HR01

poziv na broj primatelja navedite svoj OIB i godinu (npr: 12345678901-2017)

Opis plaćanja: članarina za 2017 ili članarina i naknada za registar za 2017.

Članarina za 2016, kao i za 2017. je 250.- kuna, a naknada za registr je 100.- kuna (dakle za članove registra ukupno 350.- kuna)

Molio bih i one koji to još nisu učinili uplate i zaostatke za prijašnje godine.

Krajnji rok za uplate je 31. ožujak tekuće godine.

S poštovanjem,

Ivan Šimetin


Drage kolegice i kolege homeopati,

članovi Hrvatske udruge homeopata,

u privitku je poziv na Skupštinu koja će se održati 24. veljača (subota) u 17:00 h sati na britancu, odnosno adresi Radnički dol 1, na koju ste svi pozvani, kao i na domjenak nakon Skupštine.

Molio bih one koji nisu to do sada učinili da podmire svoja dugovanja za prethodno razdoblje.

Ove godine većini članova registra izlazi valjanost Licence. Pet godina je stvarno brzo prohujalo, pa je potrebno registracijskom odboru poslati kopije certifikata s predavanja, kongresa ili što ste već pohađali kroz ovo razdoblje, kako bi registracijski odbor zbrojio 100 bodova svakom članu registra, ter time odobrio izdavanje nove Licence na 5 godina. Jedan dan seminara vrijedi 10 bodova.

Ukoliko nekom od članova registra nedostaje potreban broj bodova, prilika je za skupljanje bodova i pohađanje predavanja Hrvatske homeopatske akademije. Prvo predavanje je 17. i 18. veljače u Strojarskoj 20. Cijena je 500.- kuna za 2 dana, odnosno 250 kuna za jedan dan. Na rasporedu je predavanje Renate Novak Perjanec o Sulphuru i Hepar sulfuricumu, a nakon nje će moja malenkost predavati o repertoriju (ovom prevedenom kolega iz Srbije), pa ste svi zainteresirani dobrodošli.

Ovim predavanjima Hrvatske homeopatske akademije svi mogu prisustvovati koji žele obnoviti svoje homeopatsko znanje ili čuti tajne repertorija.

Detalje o slijedećim predavanjima možete pronaći na www.hhakademija.com ili na www.homeopatija.hr

Približava se Svjetski tjedan homeopatije koji će se ove godine održati od 9. do 16. travnja, pa svi koji bi željeli održati predavanja po knjižnicama ili kakvim drugim prostorima, molio bih da polako počnete dogovarati termine kako bi na vrijeme i na sveopće zadovoljstvo mogli pripremiti potrebne materijale s popisom predavanja. Tema je ove godine Homeopatija za trudnoću i porod.

Dnevni red Skupštine je ovdje.

Za sve dodatne informacije slobodno me kontaktirajte.

Do skorog viđenja na Skupštini,

Ivan Šimetin,

Predsjednik Hrvatske udruge homeopata

098/232 473


Drage kolegice i kolege homeopati,

U sklopu HUH Sekcije za osobni razvoj dana 20. siječnja 2018 godine, subota,u prostorijama Do yoga centra, Zagreb, Strojarska 22, sa početkom u 17.30 sati kolegica i voditeljica Sekcije Ljiljana Kelihar će održati predavanje pod nazivom „Majstorsko dotizanje ciljeva“.

Potrebno je najaviti se mailom ili na mobitel 091-1739-687 (razlog- organiziranje otvaranja vrata).

Predvidjeno trajanje predavanja je 45 minuta 

Veselimo se vašem dolasku


2017
 
 
Drage kolegice i kolege,
 
nakon intenzivnog i napornog rada, Hrvatska homeopatska akademija kreće s radom ovu subotu (16.09.2017) s prvim predavanjem.
 
Ukoliko imate još nekog zainteresiranog, slobodno se može i naknadno prijaviti.
 
U petak 22. rujna od 17-20 sati su dani otvorenih vrata Hrvatske homeopatske akademije u Nazorovoj 50 (Vitality).
 
Svi zainteresirani mogu doći i dobiti potpune informacije o HHAkademiji. Više informacija na mrežnoj stranici www.hhakademija.com
 
 
Ove informacije slobodno proslijedite svima za koje mislite da bi mogli biti zainteresirani.
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin

Drage kolegice i kolege homeopati,

 
Drage kolegice i kolege homeopati,
 
6. homeopatski kongres biti će održan u Zagrebu,  22. i 23. travnja (aprila) 2017. godine, u Ilici 71 (Biz Koshnica)
 
Kotizacija za kongres je 200.- kuna (članovi HUH-a  plaćaju 100.- kuna). Kolege iz inozemstva mogu uplatiti na samom kongresu, a  ostali kotizaciju mogu uplatiti na račun Hrvatske udruge homeopata IBAN: HR28  2484 0081 1011 9593 4 (pod poziv na broj upišite svoj OIB kako bih vam mogli  napisati račun). Predavači ne plaćaju kotizaciju.
 
Kongres će biti bodovan s 20 bodova. Slijedeće godine (2018) većina članova  registra treba obnoviti licencu, a ovo je idealna prilika za skupiti 1/5  potrebnih bodova, a ujedno i čuti mnoštvo zanimljivih i korisnih  predavanja.
 
U privitku je raspored predavanja i prijavnica  (molim sve zainteresirane da je ispune kako bi mogli na vrijeme pripremiti  potvrdnice).
 
 
S poštovanjem,
 
Ivan Šimetin
u ime organizacijskog odbora 6. kongresa  homeopata
 
 
PS Molio bih vas da ovo obavijest proslijedite  svima za koje mislite da bi mogli biti  zainteresirani.
 
TJEDAN HOMEOPATIJE
 
Drage kolegice i kolege homeopati,
 
 
ove godine ćemo svjetski tjedan homeopatije obilježiti od 3. do 10. travnja.
WHAW je odredila termin od 10.- 16. travnja, ali 16. travanj je Uskrs, pa smo mi za Hrvatsku pomaknuli na tjedan prije 10. travnja koji je ipak, kao dan Hahnemanovog rođenja ipak glavni datum.
 
Tema je homeopatija kod ljudi starije dobi.
 
Molio bih sve koji će se pridružiti ovom obilježavanju kroz predavanja, radionice ili besplatnim radom, da me kontaktiraju do 1. ožujka s točnim terminom, mjestom i vremenom održavanja predavanja ili radionice, kao i temom, odnosno nazivom predavanja.
Najbolje se pokazalo dogovoriti predavanja u knjižnicama ili čitaonicama, gdje se može dobiti besplatan prostor.
Ovaj termin do 1. ožujka je potreban kako bi stigli napraviti letke i ostale popratne materijale na vrijeme.
 
Ujedno zahvaljujem svima koji su mi već javili potrebne podatke, a ostale molim da čim prije dogovore događanja.
 
Ukoliko netko od učesnika obilježavanja svjetskog tjedna homeopatije želi, mogu mu poslati PP prezentaciju na engleskom, kao šprancu da se vidi kako je to WHAW zamislio.
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin
Predsjednik Hrvatske udruge homeopata
 

 
Drage kolegice i kolege homeopati,
članovi Hrvatske udruge homeopata       
 
ovdje je poziv na Skupštinu koja će se održati 23. veljače 2017, u Nazorovoj 50, poslovnom prostoru Vitality u 17.30 sati.
Nakon Skupštine je domjenak.
 
Svi ste dobrodošli.
 
Srdačan pozdrav,
Ivan Šimetin,
Predsjednik Hrvatske udruge homeopata
 

 

HOMEOPATSKI KONGRES

Drage kolegice i kolege homeopati,
 
6. homeopatski kongres biti održan u Zagrebu, 22. i 23. travnja (aprila) 2017. godine.
Molio bih sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje s izlaganjem da me kontaktiraju do 1 travnja (aprila), kako bih mogao složiti raspored predavanja.
Kotizacija za kongres je 200.- kuna (članovi HUH-a plaćaju 100.- kuna). Kolege iz inozemstva mogu uplatiti na samom kongresu, a ostali kotizaciju mogu uplatiti na račun Hrvatske udruge homeopata IBAN: HR28 2484 0081 1011 9593 4 (pod poziv na broj upišite svoj OIB kako bih vam mogli napisati račun).
 
Više informacija u slijedećem dopisu.
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin
u ime organizacijskog odbora 6. kongresa homeopata
 
 
 

 

2016

Drage kolegice i kolege,
 
podsjećam vas na sastanak Predsjedništva HUH-a koji smo dogovorili za ponedjeljak 21. ožujka u 15.00 sati u MS "Ivan Kukuljević Sakcinski", Radnički dol 1.
 
Dnevni red:
1. usvajanje zapisnika   
2. svjetski tjedan homeopatije
3. ECCH
4. sekcija "Tkivne soli"
5. razno
 
Na sastanak Predsjedništva su pozvani i svi ostali članovi HUH-a koji žele prisustvovati i uključiti se u rad.
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin

06.02.2016

Drage kolegice i kolege homeopati,
članovi Hrvatske udruge homeopata,
 
ovim putem vas pozivam na redovnu izbornu Skupštinu HUH-a u subotu, 6. veljače 2016. u 17.00 sati na Britanski trg (Radnički dol 1), MS "Ivan Kukuljević Sakcinski" (poziv je u privitku).
 
Zainteresirani koji žele detaljno pregledati dokumentaciju udruge to mogu učiniti u ponedjeljak 1. veljače od 15.00 do 17.00 sati na istom mjestu.
 
Godišnja članarina je 250,00 kuna, a naknada za registar se smanjuje na 150,00 kuna od 1. siječnja 2016. godine, tako da članovi registra ukupno plaćaju 400,00 kuna umjesto 500,00 kao do sada.
 
Razmislite i o svjetskom tjednu homeopatije, tko bi želio držati predavanje, radionicu ili besplatne tretmane da čim prije organiziraju mjesto, vrijeme i temu predavanja, ter nam jave kako bi mogli tiskati promotivne materijale na vrijeme. Tema svjetskog tjedna homeopatije je "Preventiva". Više o temi na www.worldhomeopathy.org
 
Veselimo se vašem dolasku i ugodnom druženju na domjenku poslije Skupštine.
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin
Predsjednik HUH-a

2015

IZVJEŠTAJ

S 5. KONGRESA HRVATSKOG HOMEOPATSKOG SAVEZA

U subotu i nedjelju 18. i 19. travnja (aprila) 2015. održan je u Zagrebu 5. Kongres HHS-a. Sudjelovali su kolegice i kolege iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske uz brojne hrvatske homeopate. Kao i prethodnih godina kada je između ostalog bila i prezentacija znanstvenog dokazivanja homeopatije, koje je potrebno još nekoliko puta ponoviti kako bi zadovoljilo sve kriterije znanstvenog rada i moglo biti objavljeno u stručnom časopisu, tako je i ove godine bilo mnoštvo zanimljivih izlaganja, od izlaganja zanimljivih slučajeva izlječenja, preko stručnih zanimljivosti, kako iz homeopatskog, tako i medicinskog djelokruga, do zakonskih situacija u pojedinim državama izloženo na „okruglom stolu“.

Sudionici, njih preko 40 bili su zadovoljni izloženim. Ove godine, kao zanimljivost, je bilo prisustvovanje prijatelja homeopatije, dakle ne samo homeopata, nego i pacijenata koji se liječe homeopatijom, a zainteresirani su produbili svoje znanje o homeopatiji.

I slijedeće godine će biti organiziran homeopatski kongres, pa neka vam ovo bude pozivnica, a detalje o terminu i lokaciji bit će objavljeni naknadno.

Ivan Šimetin,

Predsjednik

Hrvatskog homeopatskog saveza

18.04.2015
Drage kolegice i kolege homeopati,
 
5. Kongres Hrvatskog homeopatskog saveza će se održati 18. i 19. travnja (aprila) 2015. u Lastovskoj 23 u Zagrebu.
Pozivam sve zainteresirane da prijave svoj dolazak, kao i one koji bi željeli prezentirati neki zanimljivi slučaj ili održati predavanje o nekoj zanimljivoj homeopatskoj temi na kongresu.
 
U privitku je pozivnica i prijavnica koju bih vas molio da ispunite, a predavače bih molio za sažetak kako bih čim prije napravio raspored predavanja.
 
Cijena prisustvovanja kongresu je 200,00 kuna (ili 25€) za oba dana.
Kolege iz inozemstva mogu uplatu izvršiti na samom kongresu.
 
Molim vas da ovu obavijest proslijedite i ostalim kolegicama i kolegima za koje mislite da bi mogli biti zainteresirani. Unaprijed zahvaljujem.
 
 
S poštovanjem,
Ivan Šimetin

07.03.2014

Drage kolegice i kolege homeopati,

 
ovo je poziv na izvještajnu Skupštinu HUH-a koja će se održati u subotu 07. ožujka 2015. u 17.00 sati, na adresi Radnički dol 1 (kod Britanskog trga).Detalje pročitajte u privitku.
 
Skupština je prigoda da se okupimo, čujemo što se događalo u proteklom razdoblju, te dogovorimo što i kako ćemo raditi u slijedećem razdoblju. Svi ste dobrodošli sa svojim prijedlozima i sugestijama.
 
Ovo je i prigoda za one koji možda nisu bili u mogućnosti aktivnije se uključiti u rad udruge, da dođu, ponovo se učlane u HUH i sudjeluju u kreiranju budućnosti homeopatije u Hrvatskoj. Isto tako je i prigoda da svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu udruge zahvalim na njihovom doprinosu i potaknem na daljnje sudjelovanje.
 
Puno pozdrava svima i vidimo se u subotu 07. ožujka,
Ivan Šimetin
 

03.10.2014

Radar-Synergy

Obavijest za sve korisnike programa RADAR  koji bi se željeli prebaciti na SYNERGY homeopatski program, više možete pročitati ovdje.

30.11.2014

Homeopatski istraživački institut je objavio svoju novu stranicu, kliknite na link i uživajte.

"Launching the new HRI website is a proud moment for our team. Our site is about quality not quantity. It has been written and curated by our experts in homeopathy research, to bring you only the most reliable information in the field. 

 Whether you’ve always thought homeopathy is nothing but sugar pills, or you’ve been involved with homeopathy and research for years, there will be something here for you.”

https://www.hri-research.org/

Postani član

Svi zainteresirani za učlanjenje u Hrvatsku udrugu homeopata mogu poslati pristupnicu na našu adresu.

 POGODNOSTI za članove Udruge:

  • redovite obavijesti o događajima u Udruzi i homeopatiji 
  • popust na seminarima u organizaciji Udruge,

U pripremi su i druge pogodnosti.

Popis registriranih homeopata HUH-a

Top